top of page
  • Hester Kiestra

Universele wetten

Bijgewerkt op: 14 feb. 2020

In 2007 verscheen het boek De hele olifant in beeld van Marja de Vries. Dit boek vond ik zo boeiend, het was of ik de waarheid van het leven las. Hieronder staan kort de universele wetten vermeld, om het echt goed te begrijpen raad ik je aan het boek te lezen.

1e universele wet

De Wet van Eenheid stelt dat alles in het universum voortkomt uit één en dezelfde Bron, dat alles onderling verbonden is en dat alles uiteindelijk weer in die Bron terugkeert.

2e universele wet

De Wet van Overeenstemming stelt het universum, dat uit de Eenheid is voortgekomen een gelaagd universum is, waarbinnen verschillende niveaus van de werkelijkheid bestaan.

3e universele wet

De Wet van Trilling stelt dat alles wat bestaat in het gelaagde universum, energie is. Energie is beweging en trilling, dus alles beweegt, alles vibreert, en niets is in ruste.

4e universele wet

De Wet van Polariteit stelt dat alles bestaat in relatieve dualiteit. Dualiteit vormt de aard van het universum. Er bestaan geen absolute verschillen, maar alle verschillen zijn relatief.

5e universele wet

De Wet van Ritme stelt dat alles voortdurend in verandering is. Niets blijft permanent hetzelfde. Alles kent een bepaald ritme van komen, gaan en opnieuw verschijnen.

6e universele wet

De Wet van Oorzaak en Gevolg stelt dat iedere oorzaak een gevolg heeft en dat ieder gevolg een oorzaak heeft. Iedere actie veroorzaakt een reactie, en iedere reactie wordt veroorzaakt door een actie.

7e universele wet

De Wet van Dynamische Balans stelt dat alles in het universum samengesteld is uit twee schijnbaar tegengestelde dynamische beginselen.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page