top of page

BEELDSPRAAK

godinnensymbool3.jpg

Beeldend werken geeft uiterlijk aan je innerlijk.

Als je een workshop bij mij hebt gevolgd dan heb je een collage of tekening gemaakt van een mooie godin of een fascinerend symbool. 

Door jezelf als godin te visualiseren of door het symbool dat je mocht ontvangen tijdens te meditatie te verbeelden, heb je een verrassend kunstwerk met een diepere boodschap gemaakt.

 

De godin is een metafoor voor de vrouwelijke energie, de vrouwelijke kracht in al haar verschijningsvormen. Je kunt denken aan de kracht van kwetsbaarheid, compassie, liefde, verbondenheid, daadkracht, scherpzinnigheid of onafhankelijkheid. Als je die kracht van jezelf laat zien, ga je stralen. Wil je de diepere boodschap van je kunstwerk ontdekken dan kun je onderstaande oefening doen.

 

Beeldspraak

Je kunt je godin of symbool laten spreken door deze eenvoudige oefening. Ga rustig zitten en leg je kunstwerk en pen + papier klaar. Sluit een paar minuten je ogen en voel je lichaam en je ademhaling. Als je ontspannen bent open je je ogen en kijk je een paar minuten aandachtig naar je kunstwerk. Je gaat het laten spreken door je te verplaatsen in het beeld dat je hebt gemaakt. Je gaat voelen wat de godin of het symbool je te vertellen heeft.

Als je er klaar voor bent, pak je pen en papier en begint (zonder oordeel) te schrijven. Laat het eenvoudig gebeuren. Kijk wat er op papier verschijnt. Doe dit ook een paar minuten of totdat je het gevoel hebt dat je klaar bent. Lees je tekst met verwondering terug en neem de boodschap in je op. Veel plezier!

Godinnensymbool1.jpg

 

'intuïtief gemaakte beelden bevatten een diepere boodschap'

bottom of page