top of page
banner website levensbloem v2.jpg

Energiewerk

 

Wat is energiewerk?

Alles is energie, ook jij en ik. We zijn allemaal energetisch verbonden met elkaar en met het geheel, de bron, het leven. Mensen functioneren in energetische systemen, ook wel velden genoemd. Je hebt een eigen energieveld dat wordt gevormd door je zichtbare fysieke lichaam, de onzichtbare emotionele, mentale en spirituele lichamen, je ziel en je ervaringen. Alles wat jou jou maakt. En je maakt deel uit van een groter energieveld: bijvoorbeeld familie, je sociale omgeving of je werkomgeving. Die velden worden door jou beïnvloed en jij wordt door deze velden beïnvloed. 

Energiewerk ondersteunt cliënten bij het ontwikkelen en behouden van een gezond eigen energiesysteem en een gezond functioneren binnen de energiesystemen waar je bij hoort. Door het bewust inzetten van intuïtie en technieken zoals systemisch werk, opstellingen, meditatie, bewust ademen, therapeutische oefeningen / methodieken, energie-lezen en healing, wordt het energiesysteem vitaler. Ook begeleid ik je bij levensvragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Hieronder lees je meer over mijn kijk op leven.

"Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert,

veranderen de dingen waar je naar kijkt"

vrij naar Einstein

Mijn kijk op leven

Alles is energie en in verbinding

Mijn visie op het leven is dat wij op aarde zijn om te leren ons zelf te kennen en te ontwikkelen, zodat we echt van onszelf kunnen houden: zelfliefde. Voor mij speelt daarbij het begrip van de werking van het leven een belangrijke rol. De universele wetten vind ik een heldere kijk op hoe het leven zou kunnen werken. Ik kwam met deze denkwijze in aanraking toen ik in 2007 het boek 'De hele olifant in beeld' van Marja de Vries las. Eén van de uitgangspunten is dat alles energie is en met elkaar in verbinding is en dat is waarop energiewerk is gebaseerd.

Gedachten beïnvloeden je energiesysteem

Een mens is een energiesysteem (aura) met een fysiek lichaam, zij vormen één geheel. De aard en gezondheid van het energiesysteem wordt bepaald door je conditionering. Dit is jouw vorm van zijn, die tot stand is gekomen door je ervaringen. Ervaringen doen we op tijdens ons leven, door de familie waarin we worden geboren, door andere levens die we hebben gehad. Je ervaringen bepalen jouw overtuigingen en gewoonten en zijn de basis voor je denken. Met andere woorden je overtuigingen en gewoonten bepalen je gedachten. En je gedachten bepalen hoe je de wereld om je heen ervaart. Dit is grotendeels iets wat onbewust plaatsvindt. We denken dan niet na waarom we doen wat we doen. Dit onbewuste handelen zorgt wel voor emoties en oordelen over onszelf, waar we dan weer last van kunnen hebben. Door inzicht in je familiesysteem, ervaringen, overtuigingen, gedachten en emoties kun je 'werken' aan je conditionering en dus aan je energiesysteem.

Energiewerk

Je energiesysteem kun je beïnvloeden door 'nieuwe' gedachten en door bewust ademen, meditatie, het gebruiken van de kracht van de natuur en de helende energie van het hart. Als je ergens 'last' van hebt, kan energiewerk je daarom helpen om verlichting te vinden. Ook oefeningen en creatief werk kunnen ondersteunend zijn. Ik gebruik dit allemaal.

bottom of page