top of page
  • Hester Kiestra

Mijn kijk op het leven

Bijgewerkt op: 18 jan. 2022


Mensbeeld

Levensenergie is het fundament van het bestaan, alles bestaat uit energie, dus ook de mens. Mijn mensbeeld is holistisch, wat betekent dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn en dus onderling nauw met elkaar verbonden. Een mens is een energiesysteem (aura) met een fysiek lichaam. Dit energiesysteem wordt beïnvloed door onze ervaringen, gedachten en emoties. Met dit systeem zijn we ook verbonden met alles om ons heen zoals andere mensen maar ook dieren en planten.


Aura

De aard en gezondheid van het energiesysteem wordt bepaald door je conditionering. Dit is jouw vorm van zijn, die tot stand is gekomen door je ervaringen. Ervaringen doen we op tijdens ons leven, door de familie waarin we worden geboren en door andere levens die we hebben gehad. Je ervaringen bepalen jouw overtuigingen en gewoonten en zijn de basis voor je denken. Met andere woorden je overtuigingen en gewoonten bepalen je gedachten. En je gedachten bepalen hoe je de wereld om je heen ervaart en dat bepaalt hoe blij en vrij je je voelt.


Gedachten

Gedachten bepalen dus je emoties (bijvoorbeeld: blijheid, angst, woede, verdriet) en zorgen voor oordelen over onszelf. Waar we dan weer 'last' van kunnen hebben. Door inzicht in je overtuigingen, gedachten en emoties kun je 'werken' aan je conditionering en dus aan je energiesysteem en hoe je je voelt. Mijn visie is dat wij op aarde zijn om te leren ons zelf te kennen en te ontwikkelen. Ons bewust te zijn van onszelf en verbinding te maken met wat je ervaart, voelen en accepteren wat er is. Dat klinkt makkelijk maar is voor de meeste mensen best lastig. Ik spreek uit ervaring. Daar moet je bewust voor kiezen. We zijn gewend in ons hoofd te verblijven en weg te gaan van onaangename emoties of daar een oordeel over te hebben, het op te willen lossen of te verklaren. Dat laatste kan wel helpend zijn. Mijn opvatting is dat inzicht in waarom je bepaalde emoties ervaart, je bewust kan maken van je overtuigingen. Overtuigingen bepalen je gedachten en je gedachten kun je veranderen en sturen. Jij bent namelijk baas over je eigen gedachten. Gedachten en daarmee overtuigingen veranderen, vergt wel oefening en discipline. Bovendien moet je het echt willen. Ik kan je begeleiden in het duiden en veranderen van niet-helpende overtuigingen en daarmee samenhangende gedachten. Dat kan zorgen voor een krachtiger gezonder energiesysteem en daarmee voel je je beter in je vel.


Energiewerk

Je energiesysteem kun je beïnvloeden door 'nieuwe' gedachten en door bewust ademen, meditatie, het gebruiken van de kracht van de natuur en de helende energie van het hart. Als je ergens 'last' van hebt, kan energiewerk je daarom helpen om verlichting te vinden. Ook oefeningen en creatief werk kunnen ondersteunend zijn. Ik gebruik dit allemaal bij mijn energiewerk.19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page