top of page
  • Hester Kiestra

Handen

Bijgewerkt op: 14 feb. 2020

Met je handen kun je energie voelen. Je handpalmen zijn extra gevoelig voor energie is mijn ervaring.

De eerste keer dat ik me bewust werd van de energie in mijn handen, was toen ik op een zogenaamde krachtplek in de natuur was, waar in een ver verleden grote stenen waren geplaatst: menhirs. Ik voelde een sterke druk en tinteling in mijn handpalmen.Toen ik de plek weer verliet, ging het gevoel weg. Dat was een bijzondere gewaarwording. Later had ik vaker zulke ervaringen in de natuur en bijvoorbeeld ook in kerken. Ik las erover en kwam er achter dat kerken vaak gebouwd zijn op leylijnen, energiebanen die over de aarde lopen. Datzelfde geldt voor steenformaties zoals menhirs en dolmen en grafheuvels.


Toen ik kinderen kreeg ontdekte ik dat ik mijn handen kon gebruiken om rust in hun lichaam te brengen of om pijn weg te nemen. Ik gebruikte mijn handen voor hen maar deed er verder weinig mee. Tijdens mijn opleiding energetische therapie leerde ik hoe belangrijk handen zijn bij energiewerk. Je handen zijn de makkelijkste manier om iemand zijn energie te voelen. Zo kun je vaststellen wat de kwaliteit van de energie is en of de energie stroomt of stagneert. Tijdens een consult gebruik ik mijn handen om jouw energiesysteem te voelen, gewoon door mijn handen te bewegen op ongeveer 50 cm afstand van je fysieke lichaam. Ik krijg dan een indruk van je aura (energieveld). Je aura kan informatie geven over welke ervaringen en emoties jou op dat moment beïnvloeden.


Handen zijn de instrumenten van het hart.

Mijn handen gebruik ik ook om jouw energie in beweging te brengen op plekken die daarom vragen. Handen zijn verbonden met het hart. Via je handpalmen en je armen stroomt de energie naar je hart en van je hart weer naar je handen. Met mijn energiesysteem maak ik contact met de universele energie, die ik via mijn hart en handen naar jouw energieveld laat gaan. De kwaliteit van de universele energie is die van liefde, heling en scheppende kracht. Zo wordt jouw zelf-helend-vermogen gevoed.


Het hart is zonder oordeel.

Het hart heeft hierin een belangrijke rol omdat het de plek is in het energiesysteem van de mens waar geen oordeel is. Het hoofd denkt en oordeelt over goed of fout. Het hart heeft compassie, mededogen voor alles wat er is zonder daar iets van te vinden. Dat zorgt er oa. voor dat er spanning kan ontladen en je levensenergie beter gaat stromen.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page