top of page
  • Hester Kiestra

Ongemak heeft een boodschap!

Bijgewerkt op: 14 feb. 2020

Worstel je steeds met dezelfde emotionele problemen, zit je iets dwars in een relatie, heb je lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak of heb je moeite om te ontspannen? Herkenbare situaties van ongemak waar we in ons leven allemaal mee te maken krijgen. Het ongemak dat je ervaart heeft een betekenis. Het is je energiesysteem dat een boodschap uitzendt. Ieder mens heeft een persoonlijk energiesysteem, ook wel aura genoemd. Het bestaat uit levensenergie die wil bewegen; als de levensenergie vrij kan stromen voel je je vitaal en zit je goed in je vel.

De ervaringen die we tijdens ons leven opdoen en de emotionele en mentale reacties daarop, hebben invloed op de aard van ons energiesysteem. Dat bepaalt hoe we ons voelen. Als we onze emoties (onbewust) ontkennen, onderdrukken of veroordelen kan de levensenergie beperkter stromen. Er ontstaan verstoringen in je energiesysteem, die je ervaart als ongemak. Dat gebeurt bij ieder mens.

Heb je bijvoorbeeld veel verdriet door een ingrijpende gebeurtenis dan heeft dat invloed op je energiesysteem. Dit is heel normaal, echter als je je verdriet onderdrukt en er kan langere tijd geen of weinig energie stromen dan ga je daar uiteindelijk blijvend ongemak van ervaren. Dit kan zich uiten in fysieke klachten maar ook in bijvoorbeeld angsten of sombere gevoelens. Dit ongemak is een signaal van jouw aura. Ze 'vraagt' je eigenlijk om je emoties en je gedachten over - in dit voorbeeld - de ingrijpende gebeurtenis onder ogen te zien en te accepteren.

Het ongemak, de klachten die je ervaart, zijn voor jezelf niet altijd eenvoudig te herleiden naar een bepaalde ervaring, zeker niet als er al enige tijd overheen is gegaan. We doen tijdens ons leven ontelbare ervaringen op en hebben daar minstens even zoveel emoties en gedachten over. Door jouw energie te lezen, kan er duidelijkheid ontstaan over jouw ongemak en aan welke ervaringen, emoties en gedachten het kan worden gekoppeld. Dan kan je bewust gaan voelen en (h)erkennen wat er speelt. Om vervolgens zonder oordeel te accepteren dat je deze emoties en gedachten hebt. Dat vraagt om moed en wilskracht. Dat is de weg naar heling. Je gaat bewust werken met je eigen levensenergie. Zo werkt energiewerk.34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page