top of page
  • Hester Kiestra

Beschermen of bewust worden


Energie uitwisselen met anderen, we doen het de hele dag. Vaak onbewust door aan iemand te denken, door met iemand fysiek in contact te zijn of door te communiceren. We verbinden ons energetisch elkaar en dat is een natuurlijk iets wat we als prettig of onprettig kunnen ervaren.


Er zijn mensen die erg gevoelig zijn voor de energie van anderen. Dat kan betekenen dat het je moe maakt of dat je de het als hinderlijk ervaart steeds te voelen wat die ander voelt. Het komt voor dat je niet meer weet welke emoties van jou zijn of van die ander. Je vermijdt personen of situaties om maar niet overweldigd te worden door alles wat er dan op je afkomt. Iets in jou maakt dat je erg gevoelig bent voor je omgeving.


Beschermen is niet de oplossing

Stel je voor dat je in een cirkel met rozen zit die de energie zuiveren. Knip alle koorden door. Visualiseer violetlicht om je aura. Maak een stralende zon vanuit je buik en laat hem groeien tot buiten je energieveld. Ga in een gouden ei zitten.

Allemaal energetische ‘technieken’ om jezelf te beschermen tegen of te ontdoen van energieën van buitenaf waar je last van hebt. Het lijstje met technieken is nog veel langer maar ze werken niet als er iets in jouw energiesysteem is wat de energie van buiten aantrekt of toegang geeft. Je kunt nog zoveel en zo vaak visualiseren, het werkt niet of in het gunstigste geval maar even.


Iets zorgt voor ongemak

Wat dat iets is, kan een lange zoektocht zijn. Maar het begint met bewust worden van hoe energie werkt. Te erkennen dat je dat aantrekt wat jou iets te zeggen heeft. Ook al heb je er last van – ongemak heeft een boodschap – het is een vermommende kans. Het geeft je de mogelijkheid om jezelf te helen. Als je bereid bent om het zo te zien en niet de ander of de omstandigheden de schuld te geven maar in te zien dat je zelf de enige bent die het kan veranderen. Dan kan er verandering komen, wordt je krachtiger en daarmee ook je energetische uitstraling. Daardoor is er minder ruimte voor de ander om ongevraagd in jouw energieveld aanwezig te zijn en kun je de ander makkelijker ‘kwijtraken’ als je de energie van deze persoon als onprettig ervaart.


Hoe ontstaat gevoeligheid voor energie van buitenaf

Je hebt als kind geleerd om altijd de scannen hoe de vlag erbij hangt, je gedrag daarop aan te passen om te zorgen dat je erbij hoorde en dus veilig was. Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven en laat dingen gebeuren om maar niet de confrontatie aan te hoeven gaan. En zo kunnen er allerlei ervaringen en overtuigingen in jouw onderbewuste leven die er voor zorgen dat je haakjes in je energieveld hebt waar anderen de ruimte voelen om bij jou uit te hangen of waar jij onbewust de beweging naar de ander toe maakt. De energie van de ander herkent als het ware jouw energie met hetzelfde thema en voelt zich daar thuis. Of omgekeerd.

Ook speelt de mate waarin je geaard bent een belangrijke rol. Hoe stevig ben je aanwezig in je onderlichaam en daarmee in je eigen energieveld. Hier zijn ervaringen en overtuigingen ook van invloed, die kunnen er voor zorgen dat je minder aanwezig bent in je lichaam. Hoe geaard je bent, hangt samen met je bewustzijn hierover.


De weg naar heling

Wanneer je bereid bent echt te accepteren dat je gevoelig bent voor de energie van je omgeving en aan te kijken waar dat door komt, dan kun je stappen zetten naar verandering. Je onderzoekt de ervaringen en overtuigingen en brengt ze in je bewustzijn. Ze worden als het ware gezien en verblijven niet meer in de schaduw. Ze horen erbij. Dan kunnen ze helen. Je gevoeligheid zal blijven maar je kunt het beter reguleren en dan kan het best fijn zijn om in een cirkel van bloemen te gaan zitten om jezelf de ruimte te geven helemaal in je eigen energie te zijn. Dan gaat het werken en kun je er van genieten. Gevoelig zul je altijd blijven maar je kunt het gaan ervaren als een kwaliteit en niet meer als ongemak.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page