top of page
  • Hester Kiestra

Adem oefening

Bijgewerkt op: 14 feb. 2020


Uitleg

In je energieveld bevinden zich zeven energiecentra, ook wel chakra's genoemd. Door bewust door deze energiecentra te ademen ontstaat ontspanning. Per chakra adem je 7 keer bewust in en uit. Je visualiseert dat de adem op het punt in je lichaam waar het chakra zich bevindt naar binnenstroomt aan de voorkant en naar buiten stroomt aan de achterkant (bij het 1e en 7e chakra adem je verticaal, zie hieronder). Je beweegt als het ware met je adem de energie van het chakra.


Oefening

Je gaat ontspannen zitten en ademt eerst een paar keer rustig in en uit. Voel tot waar je adem komt. Adem je tot in je buik of komt je adem tot bijvoorbeeld je middenrif? Nu adem je bewust (je volgt je adem met je aandacht) 7 keer diep in en uit: buikademhaling. Hierdoor kom je meer in contact met je lichaam. Bewust ademen is voelen. Voelen hoe de adem stroomt door je lichaam.


Nu ga je ademen door je energiecentra, de chakra's. Je begint bij het eerste chakra. Dit bevindt zich bij je stuit of heiligbeen. Je ademt vanuit de aarde in en laat bij de uitademing de energie weer naar de aarde terugstromen. (verticale beweging) Dit doe je 7 keer.

Het tweede chakra bevind zich in je buik. Je ademt aan de voorkant van je buik in en aan de achterkant op buikhoogte door de rug uit. Vervolgens het derde chakra, dat ligt bovenaan bij je maag. Het vierde is je hartchakra en ligt tussen je borsten. Het vijfde chakra is je keel. Het zesde ligt tussen je wenkbrauwen. Bij al deze chakra's adem je voor in en achter uit, horizontaal.

Dan het zevende chakra, dat ligt bij je kruin. Hier adem je in van bovenaf. Je laat de energie vanuit de kosmos naar binnenstromen en bij de uitademing laat je de adem weer terug gaan richtig de kosmos. Dit is weer een verticale ademhaling.


Wanneer je alle chakra's hebt gehad, voel je nog even na.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page